Čitaj mi

ŠEF DELEGACIJE EVROPSKE UNIJE POSETIO NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je šefa Delegacije Evropske Unije u Srbiji Sema Fabricija. Tom prilikom gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovolјstvo zbog dobre dosadašnje saradnje.

Sem Fabricio čestitao je Novom Sadu osvajanje titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope ocenivši da je to veoma značajno za grad, ali i za državu Srbiju.

Gradonačelnik Vučević istakao je da je takav uspeh rezultat sinergije gradskih institucija, nevladinog sektora i kompetentnih i stručnih pojedinaca, ali i da se po tom receptu realizuju svi veliki poduhvati u okviru ta dva projekta. Kao najvažniji istakao je formiranje Kreativnog polisa u tzv. Kineskoj četvrti jer taj projekat zajednički realizuju ''Fondacija Novi Sad 2021'' i ''OPENS'' uz podršku i razumevanje stručne i šire javnosti.

- Formiranjem Kreativnog polisa na mestu zapuštenog i zapostavlјenog prostora činimo veliki pomak u korišćenju kulturne i kreativne industrije za opšti razvoj zajednice – naglasio je gradonačelnik i dodao da Grad Novi Sad ima intenzivnu saradnju sa organizacijama EU u Srbiji što se očituje realizacijom brojnih projekata za koje je putem različitih programa do sada odobreno oko 6,5 miliona evra.

Šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji izrazio je zadovolјstvo zbog posete Novom Sadu u kojem dobro funkcioniše i ''EU info centar'', a sagovornici su se saglasili da dobru saradnju treba nastaviti kako bi uz podršku organizacija EU, lokalne samouprave aktivno doprinosile Republici Srbiji u procesu pridruživanja Evropskoj Uniji.

Novi Sad, 20. septembar 2017. godine