Читај ми

СЕДАМНАЕСТИ СУСРЕТ РЕЗЕРВНИХ ВОЈНИХ СТАРЕШИНА И ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Помоћник градоначелника Новог Сада Владимир Стојковић присуствовао је Сусрету резервних војних старешина и Војске Републике Србије, који је седамнаести пут одржан у касарни ''Александар Берић'' у Новом Саду.

-Веома ми је драго што се ови сусрети одржавају баш у Новом Саду и то у кругу Речне флотиле која је друга по величини Организација резервних војних старешина у Србији. Град Нови Сад и Војска Србије негују добре односе, а важно је да и целокупно друштво препозна важну улогу Војске која штити безбедност и осигурава мир наше земље - изјавио је Владимир Стојковић.

Влада Републике Србије је Организацију резервних војних старешина Града Новог Сада  прогласила организацијом од значаја за одбрану Републике Србије. Председник Бошко Пилиповић је истакао да ова Организација има велики значај и за Војску Србије будући да она чини више од 75 % ратног старешинског састава, као и да је веома важно што су након професионализације Војске, наставиле да раде школе резервних официра јер то значи да држава води рачуна и подмлађује старешински састав Војске Србије.

Након отварања Седамнаестих сусрета резервних војних старешина и Војске Републике Србије, одржано је предавање „Речна флотила“ и тактичко- технички збор борбене технике и наоружања, а након тога присутни су обишли Спомен собу где су се упознали са историјатом и традицијом Речне флотиле.

Нови Сад, 29. јун 2013. године