Čitaj mi

SEDAMNAESTI SUSRET REZERVNIH VOJNIH STAREŠINA I VOJSKE SRBIJE

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković prisustvovao je Susretu rezervnih vojnih starešina i Vojske Republike Srbije, koji je sedamnaesti put održan u kasarni ''Aleksandar Berić'' u Novom Sadu.

-Veoma mi je drago što se ovi susreti održavaju baš u Novom Sadu i to u krugu Rečne flotile koja je druga po veličini Organizacija rezervnih vojnih starešina u Srbiji. Grad Novi Sad i Vojska Srbije neguju dobre odnose, a važno je da i celokupno društvo prepozna važnu ulogu Vojske koja štiti bezbednost i osigurava mir naše zemlje - izjavio je Vladimir Stojković.

Vlada Republike Srbije je Organizaciju rezervnih vojnih starešina Grada Novog Sada  proglasila organizacijom od značaja za odbranu Republike Srbije. Predsednik Boško Pilipović je istakao da ova Organizacija ima veliki značaj i za Vojsku Srbije budući da ona čini više od 75 % ratnog starešinskog sastava, kao i da je veoma važno što su nakon profesionalizacije Vojske, nastavile da rade škole rezervnih oficira jer to znači da država vodi računa i podmlađuje starešinski sastav Vojske Srbije.

Nakon otvaranja Sedamnaestih susreta rezervnih vojnih starešina i Vojske Republike Srbije, održano je predavanje „Rečna flotila“ i taktičko- tehnički zbor borbene tehnike i naoružanja, a nakon toga prisutni su obišli Spomen sobu gde su se upoznali sa istorijatom i tradicijom Rečne flotile.

Novi Sad, 29. jun 2013. godine