Читај ми

САСТАНАК СА ДИРЕКТОРИМА УСТАНОВА КУЛТУРЕ

Члан Градског већа за културу Андреј Бурсаћ одржао је састанак у Градској кући са директорима установа културе чији је оснивач град. Тема састанка било је финансирање програма установа културе Новог Сада, а с обзиром на умањена буџетска средства Градске управе за културу.

- Упркос томе што ће ове године бити мање новца за финансирање програма установа културе, заједничким снагама морамо се изборити за то да културна понуда у Новом Саду одржи традиционално висок ниво квалитета, мирећи се са тим да ће појединачних програма бити у мањем обиму. Другим речима, оно што је остало као програмска опредељеност треба да буде презентовано на најбољи могући начин, а уверен сам да ће установе културе својом професионалношћу и уметничким прегнућима успети да надоместе недостатак новца. - поручио је Андреј Бурсаћ, и рекао да је таква одлука била мотивисана и чињеницом да град има обавезу да финансијски помогне установе и организације из области културе којима није оснивач.

Андреј Бурсаћ известио је директоре да је буџет управе за културу, због значајног умањења градског буџета, ове године сиромашнији за близу 200 милиона динара и нагласио да ће програми бити финансирани са, за од 30 до 50 посто, нижим средствима, при чему ће установе које имају већи буџет више осетити последице ове мере.
 

Нови Сад, 27. јануар 2010. године