Читај ми

САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ ЗА КООРДИНАЦИЈУ АКТИВНОСТИ ТОКОМ ЕПИДЕМИЈЕ ГРИПА А Х1Н1 У НОВОМ САДУ

Нови Сад је у потпуности спреман да се суочи са новим таласом грипа Х1Н1 –закључено је на конференцији Радне групе за координацију активности током епидемије грипа А Х1Н1 у Новом Саду.

- Према подацима здравствених установа у Новом Саду примећен је пораст броја оболелих у популацији школске деце, што није случај код радно активног становништва. – истакао је епидемиолог Института за јавно здравље Војводине Владимир Петровић наглашавајући да се у Новом Саду предузимају све мере у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом.

- Радна групе за координацију активности током епидемије грипа А Х1Н1 израдила је флајер са важним информацијама о новом грипу који је током протеклог викенда подељен у 60 % домаћинстава Новог Сада, а до сутра ће га добити сви грађани. Желим да апелујем на новосађане да сачувају флајер јер се на њему налазе важни бројеви телефона на које могу да се јаве у случају да добију симптоме. Сасвим је сигурно даје пред нама нови талас грипа и Радна група континуирано ће се састајати и доносити нове препоруке уколико за то буде било потребе – истакла је члан Градског већа за здравство проф.др Александра Новаков Микић

У случају појаве симптома грипа, за савете се јавити телефоном на бројеве:

ЗА СВЕ ГРАЂАНЕ РАДНИМ ДАНОМ И ВИКЕНДОМ, (од 7-20 часова):

  • телефон 48 79 000 - пацијент ће бити упућен на изабраног лекара (специјалисту опште праксе или педијатра), који ће, након разговора са пацијентом, одлучити о даљем праћењу.

ДЕЦА – НОЋУ И ВИКЕНДОМ (од 20-07 часова):

  • телефон 66 24 668 - дежурна служба Здравствене заштите деце и омладине, Дом здравља „Јован Јовановић Змај“, улица Змај Огњена Вука 19

ОДРАСЛИ – НОЋУ (од 20-07 часова):

  • телефон 47 90 584 - Ноћна амбуланта Хитне помоћи, Вршачка 28

Нови Сад, 14. децембар 2009. године