Čitaj mi

SASTANAK RADNE GRUPE ZA KOORDINACIJU AKTIVNOSTI TOKOM EPIDEMIJE GRIPA A H1N1 U NOVOM SADU

Novi Sad je u potpunosti spreman da se suoči sa novim talasom gripa H1N1 –zaključeno je na konferenciji Radne grupe za koordinaciju aktivnosti tokom epidemije gripa A H1N1 u Novom Sadu.

- Prema podacima zdravstvenih ustanova u Novom Sadu primećen je porast broja obolelih u populaciji školske dece, što nije slučaj kod radno aktivnog stanovništva. – istakao je epidemiolog Instituta za javno zdravlje Vojvodine Vladimir Petrović naglašavajući da se u Novom Sadu preduzimaju sve mere u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

- Radna grupe za koordinaciju aktivnosti tokom epidemije gripa A H1N1 izradila je flajer sa važnim informacijama o novom gripu koji je tokom proteklog vikenda podeljen u 60 % domaćinstava Novog Sada, a do sutra će ga dobiti svi građani. Želim da apelujem na novosađane da sačuvaju flajer jer se na njemu nalaze važni brojevi telefona na koje mogu da se jave u slučaju da dobiju simptome. Sasvim je sigurno daje pred nama novi talas gripa i Radna grupa kontinuirano će se sastajati i donositi nove preporuke ukoliko za to bude bilo potrebe – istakla je član Gradskog veća za zdravstvo prof.dr Aleksandra Novakov Mikić

U slučaju pojave simptoma gripa, za savete se javiti telefonom na brojeve:

ZA SVE GRAĐANE RADNIM DANOM I VIKENDOM, (od 7-20 časova):

  • telefon 48 79 000 - pacijent će biti upućen na izabranog lekara (specijalistu opšte prakse ili pedijatra), koji će, nakon razgovora sa pacijentom, odlučiti o daljem praćenju.

DECA – NOĆU I VIKENDOM (od 20-07 časova):

  • telefon 66 24 668 - dežurna služba Zdravstvene zaštite dece i omladine, Dom zdravlja „Jovan Jovanović Zmaj“, ulica Zmaj Ognjena Vuka 19

ODRASLI – NOĆU (od 20-07 časova):

  • telefon 47 90 584 - Noćna ambulanta Hitne pomoći, Vršačka 28

Novi Sad, 14. decembar 2009. godine