Читај ми

САСТАНАК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ВУЧЕВИЋА СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ТИРАНЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са градоначелником Тиране Ерионом Велиајем са којим је у салону Галерије Матице српске у Новом Саду разговарао о сарадњи два града.

Градоначелник Вучевић је том приликом госту из Албаније пожелео срдачну добродошлицу у Нови Сад који је надалеко препознат као мултиетничка и мултикултурална средина која негује одличну сарадњу са свим припадницима националних мањина и поручио како су управо различитост култура и толеранција богатство Новог Сада.

Градоначелник Ерион Велиај се захвалио на добродошлици и истакао да му је велико задовољство што са сарадницима борави у Србији и што има прилику да кроз посету Новом Саду стекне ближу слику о великом успеху града који се недавно овенчао са две титуле, а то су Европска престоница културе 2021. и Омладинска престоница Европе 2019. године.

На састанку се разговарало о интензивирању сарадње двају градова посебно на пољу културе. Два градоначелника су се сагласила да је искуство Новог Сада од великог значаја за кандидатуру Тиране за Европску престоницу културе.

Нови Сад, 29. јун 2018. године