Čitaj mi

SASTANAK GRADONAČELNIKA VUČEVIĆA SA GRADONAČELNIKOM TIRANE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajem sa kojim je u salonu Galerije Matice srpske u Novom Sadu razgovarao o saradnji dva grada.

Gradonačelnik Vučević je tom prilikom gostu iz Albanije poželeo srdačnu dobrodošlicu u Novi Sad koji je nadaleko prepoznat kao multietnička i multikulturalna sredina koja neguje odličnu saradnju sa svim pripadnicima nacionalnih manjina i poručio kako su upravo različitost kultura i tolerancija bogatstvo Novog Sada.

Gradonačelnik Erion Veliaj se zahvalio na dobrodošlici i istakao da mu je veliko zadovolјstvo što sa saradnicima boravi u Srbiji i što ima priliku da kroz posetu Novom Sadu stekne bližu sliku o velikom uspehu grada koji se nedavno ovenčao sa dve titule, a to su Evropska prestonica kulture 2021. i Omladinska prestonica Evrope 2019. godine.

Na sastanku se razgovaralo o intenziviranju saradnje dvaju gradova posebno na polјu kulture. Dva gradonačelnika su se saglasila da je iskustvo Novog Sada od velikog značaja za kandidaturu Tirane za Evropsku prestonicu kulture.

Novi Sad, 29. jun 2018. godine