Читај ми

САРАДЊА МИНИСТАРСТВА ОМЛАДИНЕ И СПОРТА И НОВОГ САДА ОМЛАДИНСКЕ ПРЕСТОНИЦЕ ЕВРОПЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно jе са министром омладине и спорта Републике Србије Вањом Удовичићем посетиo Омладински клуб „ОПЕНС“ где је присуствовао акцији озелењавања простора испред клуба у Кинеској четврти. Министар и градоначелник су се том приликом упознали са радом Клуба који се налази на Булевару Деспота Стефана бр. 5 и разговарали са његовим члановима о даљој сарадњи.

- Драго ми је да настављамо успешну сарадњу са Министарством омладине и спорта кроз давање заједничке подршке ОПЕНС-у, односно Новом Саду као Омладинској престоници Европе. Омладински клуб је веома активан и у његовом раду учествују многобројне  омладинске организације. Још од прве кандидатуре Новог Сада за Омладинску престоницу Европе, ми смо имали снажну и искрену подршку Министарства омладине и спорта. То је ојачало и охрабрило наше омладинске организације да буду још активније и успешније. Мени је сада лако да чекам 2019. годину, јер је тим који ради на пројектима везаним за годину титуле, одлично синхронизован и квалитетан. Овим  сјајним омладинцима треба омогућити да раде, створити им адекватне услове за то, а један од видова те подршке је било и отварање овог клуба где се организује велики број догађаја и едукативних радионица у току године, у једној креативној атмосфери – рекао је градоначелник Милош Вучевић и додао да очекује и даље снажну подршку Министарства омладине и спорта, како би Србија и Нови Сад на најбољи начин дочекали 2019. годину.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић рекао је да је Нови Сад град који је показао колико је важна брига јединице локалне самуправе према младима.

- Добити тако престижну награду, успех је за све младе у земљи и желим да захвалим градоначелнику који је препознао улогу младих у систему и унапредио њихов положај на локалу. Не постоји ни један град у Европи који је у једној години добио две тако престижне награде као што су Европска престоница културе и Омладинска престоница Европе. Данас смо успели да покажемо колико се тога може урадити и унапредити ентузијазмом младих људи кроз креативне радионице, а улагањем минималних средстава - рекао је Вања Удовичић.

Координатор иницијативе ОПЕНС 2019 Вукашин Гроздановић рекао је да том акцијом волонтери и чланови пројектног тима Иницијативе ОПЕНС 2019 обележавају почетак пролећа, али и настављају да раде на унапређењу животне средине и простора намењеног свим младима Новог Сада.

- Омладински клуб ОПЕНС је у октобру прошле године засадио више од 20 трајних садница и 50 сезонских биљака, те је сада прави тренутак да се настави системска брига о биљкама, као што се и омладински радници Иницијативе ОПЕНС залажу за системску и контунирану бригу о младима Новог Сада. Данас смо такође разговарали и о наставку сарадње са Министарством омладине и спорта. Показали како млади и доносиоци одлука могу заједно да ураде велике ствари, тако да смо се претходне године овенчали титулом која је препозната на европском нивоу – рекао је Гроздановић.

Нови Сад, 27. март 2017. године