Читај ми

САРАДЊА ГРАДА НОВОГ САДА И ЕВРОПСКЕ ИНВЕСТИЦИОНЕ БАНКЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са директорком Регионалне канцеларије Европске инвестиционе банке (ЕИБ) за Западни Балкан Дубравком Негре. Том приликом градоначелник се захвалио на значајној подршци те институције развоју Новог Сада, а Дубравка Негре оценила је да је сарадња са Градом одлична.

Саговорници су се осврнули на заједничке пројекте као што је ''Модернизација основних школа'' у оквиру којег је ЕИБ уложила око четири милиона евра у образовну инфраструктуру у три новосадске основне школе.

Градоначелник Вучевић оценио је да је изградња Научно-технолошког парка у  Новом Саду, коју ЕИБ подржава са 13 милиона евра, такође изузетно значајна, поготову имајући у виду тенденцију развоја ИТ сектора као једне од најуспешнијих грана привреде у граду.

Разговарајући о проширивању и унапређивању сарадње, званичници су оценили да за то имају добру основу, а област локалне комуналне и саобраћајне инфраструктуре је посебно разматрана с обзиром на планиране активности у оквиру комплексних капиталних пројеката Града, попут изградње региналне депоније и пречистача отпадних вода.

Нови Сад, 15. децембар 2017. године