Čitaj mi

SARADNјA GRADA NOVOG SADA I EVROPSKE INVESTICIONE BANKE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa direktorkom Regionalne kancelarije Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan Dubravkom Negre. Tom prilikom gradonačelnik se zahvalio na značajnoj podršci te institucije razvoju Novog Sada, a Dubravka Negre ocenila je da je saradnja sa Gradom odlična.

Sagovornici su se osvrnuli na zajedničke projekte kao što je ''Modernizacija osnovnih škola'' u okviru kojeg je EIB uložila oko četiri miliona evra u obrazovnu infrastrukturu u tri novosadske osnovne škole.

Gradonačelnik Vučević ocenio je da je izgradnja Naučno-tehnološkog parka u  Novom Sadu, koju EIB podržava sa 13 miliona evra, takođe izuzetno značajna, pogotovu imajući u vidu tendenciju razvoja IT sektora kao jedne od najuspešnijih grana privrede u gradu.

Razgovarajući o proširivanju i unapređivanju saradnje, zvaničnici su ocenili da za to imaju dobru osnovu, a oblast lokalne komunalne i saobraćajne infrastrukture je posebno razmatrana s obzirom na planirane aktivnosti u okviru kompleksnih kapitalnih projekata Grada, poput izgradnje reginalne deponije i prečistača otpadnih voda.

Novi Sad, 15. decembar 2017. godine