Читај ми

САРАДЊА ГРАДА И ИНСТИТУТА ЗА ВЕТЕРИНАРСТВО

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетиo je Научни институт за ветеринарство поводом обележавања важног јубилеја, 65 година од оснивања те институције. Том приликом директор Института проф. др Мирослав Ћирковић уручио је градоначелнику Плакету у знак захвалности за успешну сарадњу.

- Институт представља спој науке, знања, али и привреде и Град Нови Сад и држава Србија треба да буду поносни на све што је та институција постигла за шест и по деценија. Град и Институт имају партнерски однос, а сарадња ће бити обогаћена у области уклањања анималног отпада у координацији са градским и покрајинским службама. Честитам директору и његовим сарадницима овај важан јубилеј, и надам се да ће добро реализовати пројекат изградње новог, савременијег објекта. Посебно нас радује што ће након тога постојећи објекат бити дат на коришћење Матици српској, односно Граду Новом Саду, и добиће нове садржаје – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Директор се захвалио градоначелнику на доброј досадашњој сарадњи и рекао да ће у координацији са Градом бити обезбеђена локација како би се пустила у погон спалионица анималног отпада, коју је Институт добио од Европске заједнице.

- Највероватније је да ће то бити у насељу Шангај, а потребно је да Град обезбеди хладњачу како би та врста отпада могла да се чува до третмана – истако је Ћирковић.

Према његовим речима Научни институт за ветринарство има добру традицију, располаже врхунским кадром и савременом опремом, те задовољава највише европске стандарде у тој области.

Нови Сад, 3. септембар 2015. године