Čitaj mi

SARADNJA GRADA I INSTITUTA ZA VETERINARSTVO

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Naučni institut za veterinarstvo povodom obeležavanja važnog jubileja, 65 godina od osnivanja te institucije. Tom prilikom direktor Instituta prof. dr Miroslav Ćirković uručio je gradonačelniku Plaketu u znak zahvalnosti za uspešnu saradnju.

- Institut predstavlja spoj nauke, znanja, ali i privrede i Grad Novi Sad i država Srbija treba da budu ponosni na sve što je ta institucija postigla za šest i po decenija. Grad i Institut imaju partnerski odnos, a saradnja će biti obogaćena u oblasti uklanjanja animalnog otpada u koordinaciji sa gradskim i pokrajinskim službama. Čestitam direktoru i njegovim saradnicima ovaj važan jubilej, i nadam se da će dobro realizovati projekat izgradnje novog, savremenijeg objekta. Posebno nas raduje što će nakon toga postojeći objekat biti dat na korišćenje Matici srpskoj, odnosno Gradu Novom Sadu, i dobiće nove sadržaje – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktor se zahvalio gradonačelniku na dobroj dosadašnjoj saradnji i rekao da će u koordinaciji sa Gradom biti obezbeđena lokacija kako bi se pustila u pogon spalionica animalnog otpada, koju je Institut dobio od Evropske zajednice.

- Najverovatnije je da će to biti u naselju Šangaj, a potrebno je da Grad obezbedi hladnjaču kako bi ta vrsta otpada mogla da se čuva do tretmana – istako je Ćirković.

Prema njegovim rečima Naučni institut za vetrinarstvo ima dobru tradiciju, raspolaže vrhunskim kadrom i savremenom opremom, te zadovoljava najviše evropske standarde u toj oblasti.

Novi Sad, 3. septembar 2015. godine