Читај ми

САРАДЊА У ОБЛАСТИ КУЛТУРЕ СА ФИНСКИМ ГРАДОМ ТУРКУОМ

Члан Градског већа за културу Андреј Бурсаћ и помоћник градоначелника Владимир Копицл примили су данас Маарит Кето-Сеппала, пројект менаџера градске управе за културу града Турку-а.

- Много ми се допада Ваш град и дуга културна историја по којој је познат. Моја посета Новом Саду предузета је с циљем успостављања партнерских односа наших градова у области културе. Волела бих да у наредном периоду организујемо представљање Новог Сада у Турку, који ће бити Европска престоница културе 2011.године – истакла је Кето-Сеппала.

Маарит Кето Сеппала која је и менаџер пројекта Турку европска престоница културе 2011.године, одржала је предавање у Новoм Саду у оквиру пројекта „Европски модели менаџмента у савременој уметности и култури“.

- Здовољство нам је што можемо да разговарамо са представницом града који има такву културну структуру. Размена искустава о раду културних институција само је почетак сарадње која ће, уверен сам, у будућности бити плодотворна – рекао је члан Градског већа Андреј Бурсаћ.

Нови Сад, 9.октобар 2009. године