Čitaj mi

SARADNJA U OBLASTI KULTURE SA FINSKIM GRADOM TURKUOM

 

Član Gradskog veća za kulturu Andrej Bursać i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Kopicl primili su danas Maarit Keto-Seppala, projekt menadžera gradske uprave za kulturu grada Turku-a.

- Mnogo mi se dopada Vaš grad i duga kulturna istorija po kojoj je poznat. Moja poseta Novom Sadu preduzeta je s ciljem uspostavljanja partnerskih odnosa naših gradova u oblasti kulture. Volela bih da u narednom periodu organizujemo predstavljanje Novog Sada u Turku, koji će biti Evropska prestonica kulture 2011.godine – istakla je Keto-Seppala.

Maarit Keto Seppala koja je i menadžer projekta Turku evropska prestonica kulture 2011.godine, održala je predavanje u Novom Sadu u okviru projekta „Evropski modeli menadžmenta u savremenoj umetnosti i kulturi“.

- Zdovoljstvo nam je što možemo da razgovaramo sa predstavnicom grada koji ima takvu kulturnu strukturu. Razmena iskustava o radu kulturnih institucija samo je početak saradnje koja će, uveren sam, u budućnosti biti plodotvorna – rekao je član Gradskog veća Andrej Bursać.

Novi Sad, 09.oktobar 2009.godine