Читај ми

САРАДЊА НОВОГ САДА И КИШТЕЛЕКА

 

Делегација Града Новог Сада посетила је мађарски град Киштелек где је одржана прва радионица у оквиру пројекта „Заједничко стварање услова за развој малих и средњих предузећа у прекограничном региону“. Овај пројекат се финансира из ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија, а реализује га Град Нови Сад, односно Канцеларија за локални економски развој, у партнерству са Вишенаменском микрорегионалном асоцијацијом Киштелека.

У радионици су учествововали представници Града Новог Сада и општине Киштелек, чланови пројектног тима и 20 представника привреде из ових градова. Уводни говор је одржао заменик градоначелника Киштелека, господин Габор Дарабош, који је истакао да је за оба града веома значајно то што се пројектом поставља основа за међусобну сарадњу и динамичнији развој МСП сектора у региону. 

Након тога је присутнима представљен индустријски парк у Киштелеку, као и могућности које се у њему пружају малим и средњим предузећима, а затим је уследило и представљање сваког појединачног предузећа, и међусобни разговори њихових представника који су резултирали потписивањем писама о намерама о будућој сарадњи.

Током посете организован је обилазак индустријског парка у Киштелеку, као и предузећа која послују у оквиру њега.

Нови Сад, 6. јун 2013. године