Читај ми

САРАДЊА ГРАДА НОВОГ САДА СА КАРЛОВАЧКОМ ЖУПАНИЈОМ

 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је данас у Градској кући заменика жупана Карловачке жупаније Синишу Љубојевића и начелника Општине Крњак Дејана Михајловића са којима је разговарао о будућој сарадњи.

На састанку су договорене бројне активности на привредном и економском нивоу, као и сарадња на пољу културе између Града Новог Сада и Карловачке жупаније.

Заменик жупана Карловачке жупаније Синиша Љубојевић предложио је да делегација коју би чинили представници Града Новог Сада и представници Регионалне привредне коморе са седиштем у Новом Саду, на челу са градоначелником Милошем Вучевићем, организује узвратну посету Карловачкој жупанији, у сарадњи са Хрватском господарском комором.

На састанку је истакнуто да, с обзиром на чињеницу да на подручју Карловачке жупаније живи преко 13000 Срба, управо српска заједница у Карловачкој жупанији може да буде мост сарадње Града Новог Сада и те жупаније. У обостраном је интересу да народ који живи на подручју Карловачке жупаније осети корист те кооперације, јер могућност за сарадњу лежи управо у непосредном повезивању општина и градова, везама у области економије, културе, привреде и кроз међусобне сусрете и посете, закључено је приликом сусрета.

Нови Сад, 30. септембар 2013. године