Čitaj mi

SARADNJA GRADA NOVOG SADA SA KARLOVAČKOM ŽUPANIJOM

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kući zamenika župana Karlovačke županije Sinišu Ljubojevića i načelnika Opštine Krnjak Dejana Mihajlovića sa kojima je razgovarao o budućoj saradnji.

Na sastanku su dogovorene brojne aktivnosti na privrednom i ekonomskom nivou, kao i saradnja na polјu kulture između Grada Novog Sada i Karlovačke županije.

Zamenik župana Karlovačke županije Siniša Ljubojević predložio je da delegacija koju bi činili predstavnici Grada Novog Sada i predstavnici Regionalne privredne komore sa sedištem u Novom Sadu, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem, organizuje uzvratnu posetu Karlovačkoj županiji, u saradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom.

Na sastanku je istaknuto da, s obzirom na činjenicu da na području Karlovačke županije živi preko 13000 Srba, upravo srpska zajednica u Karlovačkoj županiji može da bude most saradnje Grada Novog Sada i te županije. U obostranom je interesu da narod koji živi na području Karlovačke županije oseti korist te kooperacije, jer mogućnost za saradnju leži upravo u neposrednom povezivanju opština i gradova, vezama u oblasti ekonomije, kulture, privrede i kroz međusobne susrete i posete, zaklјučeno je prilikom susreta.

Novi Sad, 30. septembar 2013. godine