Читај ми

САРАДЊА ГРАДА И АМБАСАДЕ НР КИНЕ У ОБЛАСТИ ЕКОНОМИЈЕ И ТРГОВИНЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је представнике Економско-трговинског одељења Амбасаде НР Кине у Србији и разговарао са њима о побољшању сарадње Града и НР Кине. Делегацију НР Кине предводио је руководилац економско – трговинског дела Амбасаде, саветник Zhu Lianqi, а присутни су били и директор корпорације за обновљиве изворе енергије Wang Wei, као и Yhang Liqi из Амбасаде НР Кине.

Током састанка разговарало се о инструкцијама за подношење захтева за добијање бесповратне помоћ Владе НР Кине Новом Саду за медицинску опрему и за побољшање енергетске ефикасности школа, вртића и медицинских установа, затим о постављању хибридних соларних колектора на хале Новосадског сајма ради побољшања енергетске ефикасности и модернизације система грејања Сајма. Такође се причало и о локацијама за постављање терминала за пријем контејнера који долазе из НР Кине, а који су намењени европским земљама и да би се у склопу поменутих терминала могла направити компанија која ће у бесцаринској зони склапати производе намењене европском тржишту.

На састанку је разматрано постављање пилот постројења за систем производње електричне енергије и грејања објеката, а разговарано је и о формирању компаније која ће да се бави производњом хибридних соларних колектора, топлотних пумпи и лед расвете, а која ће бити инвестиција кинеског партнера и запошљавати домаћу радну снагу.

Нови Сад, 7. јун 2013. године