Читај ми

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је метеоролошко упозорење на значајну промену времена за подручје Републике Србије у току данашњег дана, а у другој половини дана и на временске непогоде: обилне падавине, град и олујне ударе ветра.

Град Нови Сад, сходно Одлуци о увођењу ванредне ситуације која је проглашена ради употребе посебних мера, додатних снага и средстава у отклањању насталих последица изазваних олујом праћене јаком кишом и атмосферским пражњењем, моли своје суграђане да прате упозорења Републичког хидрометеоролошког завода и припреме се за најављене временске непогоде, поштују безбедносне прописе и уколико се у току временских неприлика нађу на небезбедним локацијама у Граду поштују упутства које је прописао Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова.

Моле се грађани да уколико примете загушене сливнике и сливне решетке које последично утичу на задржавање атмосферске воде на јавним површинама, пре нових падавина, исте пријаве надлежним службама на телефоне Градске управе за инспекцијске послове позивом на 021 4872 402, 021 4872 403, 021 4872 404 или мејлом на адресу: dispecer@inspekcija.novisad.rs.

Обавештавамо грађане да су сва јавна, јавно-комунална предузећа и служба инспекције на терену и проверавају проходност сливника.

Посебне телефонске линије које је Град Нови Сад обезбедио (021 4882 777  и 064 8448 706) су и даље у функцији и доступне су грађанима.

Правовремене и тачне информације могу се пронаћи на линковима:

https://www.hidmet.gov.rs/ciril/upozorenja/index.php

http://prezentacije.mup.gov.rs/svs/saveti%20gradjanima/Ekstremni%20vremenski%20uslovi.html

Нови Сад, 5. август 2023. године