Čitaj mi

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je meteorološko upozorenje na značajnu promenu vremena za područje Republike Srbije u toku današnjeg dana, a u drugoj polovini dana i na vremenske nepogode: obilne padavine, grad i olujne udare vetra.

Grad Novi Sad, shodno Odluci o uvođenju vanredne situacije koja je proglašena radi upotrebe posebnih mera, dodatnih snaga i sredstava u otklanjanju nastalih posledica izazvanih olujom praćene jakom kišom i atmosferskim pražnjenjem, moli svoje sugrađane da prate upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda i pripreme se za najavljene vremenske nepogode, poštuju bezbednosne propise i ukoliko se u toku vremenskih neprilika nađu na nebezbednim lokacijama u Gradu poštuju uputstva koje je propisao Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Mole se građani da ukoliko primete zagušene slivnike i slivne rešetke koje posledično utiču na zadržavanje atmosferske vode na javnim površinama, pre novih padavina, iste prijave nadležnim službama na telefone Gradske uprave za inspekcijske poslove pozivom na 021 4872 402, 021 4872 403, 021 4872 404 ili mejlom na adresu: dispecer@inspekcija.novisad.rs.

Obaveštavamo građane da su sva javna, javno-komunalna preduzeća i služba inspekcije na terenu i proveravaju prohodnost slivnika.

Posebne telefonske linije koje je Grad Novi Sad obezbedio (021 4882 777  i 064 8448 706) su i dalje u funkciji i dostupne su građanima.

Pravovremene i tačne informacije mogu se pronaći na linkovima:

https://www.hidmet.gov.rs/ciril/upozorenja/index.php

http://prezentacije.mup.gov.rs/svs/saveti%20gradjanima/Ekstremni%20vremenski%20uslovi.html

Novi Sad, 5. avgust 2023. godine