Читај ми

САОБРАЋАЈНА ШКОЛА „ПИНКИ“ ДОБИЛА НОВ КАБИНЕТ ЗА УЧЕЊЕ

Помоћница градоначелника Новог Сада Љиљана Коковић посетила је Саобраћајну школу „Пинки“ у којој је реновиран и опремљен кабинет за учење руског језика најсавременијим наставним средствима, уџбеницима и додатном литературом. Тај пројекат финансирала је руска компанија „РЖД  Интернешенл“ као друштвено одговорна фирма како би ученицима омогућила боље услове за учење и  школовање.

-Изузетно ми је задовољство што имам прилику да у име Града Новог Сада поздравим представнике руске компаније „РЖД  Интернешенл“ и захвалим на донацији која је омогућила опремање и адаптацију кабинета за учење руског језика. Сигурна сам да ће ученици на брз, лак и интересантан начин учити овај језик. Желим им да буду прави амбасадори знања у својој струци, да шире добре пословне односе између две земље и граде нове мостове пријатељства- рекла је Љиљана Коковић.

Заменик директора огранка „РЖД Интернешнл“ д.о.о. у Републици Србији Мансурбек Бахтијарович Султанов је истакао да је ова компанија присутна у Србији од 2014. године.

-Као друштвено одговорној компанији идеја нам је да свуда где градимо железницу улажемо и у хуманитарне програме. Наши први пројекти односе се на реновирање школа, а до сада смо обрадовали ђаке у Панчеву, Голубинцима, Сремским Карловцима и Врању. Саобраћајна школа у Новом Саду нам је посебно значајна јер образује кадрове за друмски и железнички саобраћај, у чему ми видимо потенцијал за нашу фирму- рекао је Мансурбек Бахтијарович Султанов.

Професорка руског језика Верица Протић је нагласила да ова инвестиција њиховој школи много значи јер је најсавременијим наставним средствима омогућен занимљивији приступ учењу и настави.

Нови Сад, 17. септембар 2019. године