Čitaj mi

SAOBRAĆAJNA ŠKOLA „PINKI“ DOBILA NOV KABINET ZA UČENјE

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljilјana Koković posetila je Saobraćajnu školu „Pinki“ u kojoj je renoviran i opremlјen kabinet za učenje ruskog jezika najsavremenijim nastavnim sredstvima, udžbenicima i dodatnom literaturom. Taj projekat finansirala je ruska kompanija „RŽD  Internešenl“ kao društveno odgovorna firma kako bi učenicima omogućila bolјe uslove za učenje i  školovanje.

-Izuzetno mi je zadovolјstvo što imam priliku da u ime Grada Novog Sada pozdravim predstavnike ruske kompanije „RŽD  Internešenl“ i zahvalim na donaciji koja je omogućila opremanje i adaptaciju kabineta za učenje ruskog jezika. Sigurna sam da će učenici na brz, lak i interesantan način učiti ovaj jezik. Želim im da budu pravi ambasadori znanja u svojoj struci, da šire dobre poslovne odnose između dve zemlјe i grade nove mostove prijatelјstva- rekla je Ljilјana Koković.

Zamenik direktora ogranka „RŽD Internešnl“ d.o.o. u Republici Srbiji Mansurbek Bahtijarovič Sultanov je istakao da je ova kompanija prisutna u Srbiji od 2014. godine.

-Kao društveno odgovornoj kompaniji ideja nam je da svuda gde gradimo železnicu ulažemo i u humanitarne programe. Naši prvi projekti odnose se na renoviranje škola, a do sada smo obradovali đake u Pančevu, Golubincima, Sremskim Karlovcima i Vranju. Saobraćajna škola u Novom Sadu nam je posebno značajna jer obrazuje kadrove za drumski i železnički saobraćaj, u čemu mi vidimo potencijal za našu firmu- rekao je Mansurbek Bahtijarovič Sultanov.

Profesorka ruskog jezika Verica Protić je naglasila da ova investicija njihovoj školi mnogo znači jer je najsavremenijim nastavnim sredstvima omogućen zanimlјiviji pristup učenju i nastavi.

Novi Sad, 17. septembar 2019. godine