Читај ми

САНИРАНИ СПОРТСКИ ТЕРЕНИ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ПРВА ВОЈВОЂАНСКА БРИГАДА“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно jе са потпредседником Покрајинске владе Ђорђем Милићевићем и покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом посетиo Основну школу „Прва војвођанска бригада“ где је обишао санирани терен у дворишту школе, као и фискултурну салу у којој је урађена санација пода и трибина.

- Ово је једна од највећих школа у граду, која се налази у једном од највећих делова Новог Сада, тако да је природно да тежимо томе да на Новом насељу имамо једну од најбоље опремљених школа где ђаци могу квалитетно да проводе време, и то не само учећи, већ и ван наставе. Посебан акценат треба ставити на спорт и на враћање ваннаставне спортске активности у школе, као када је припадати спортској секцији било на понос свих нас старијих генерација који смо играли за школски тим. Град Нови Сад је договорио читав низ активности заједно са Покрајинском владом, и то не само у области инфаструктуре, већ и у области образовања. Пред нама је велики изазов који се састоји у томе да проширујемо капацитете наших школа, да дограђујемо нове учионице, зидамо нове зграде и фискултурне сале, да наставимо да уређујемо спортске терене. Такође, једна од најзначајнијих инвестиционих активности која се тиче образованог сегмента јесте завршетак Централне кухиње за ПУ „Радосно детињство“ која је стајала незавршена осам година, а надам се да ћемо  након свега што смо заједнички предузели током године имати најсавременију Централну кухињу, која ће можда своје капацитете моћи усмерити и ка ђацима основних школа - рекао је градоначелник Милош Вучевић и захвалио се Покрајинској влади на подршци за све мере које предузима у сарадњи са Градом да школе буду опремљеније и безбедније.

У току 2016. и 2017. године у Основној школи "Прва војвођанска бригада" Градска управа за образовање је финансирала радове на поправци и одржавању свих санитарних чворова школе у вредности од осам милиона динара. Стручни надзор на инвестиционом одржавању (замена прозора, зидних и подних плочица) и на санацији рукометног и кошаркашког игралишта и изради атлетске стазе у дворишту - пресвачење тартаном, финасирани су из буџета Града Новог Сада за 2017. годину. Упоредо су у том периоду извођени многобројни радови који су такође финансирани од стране Града, а односили су се на побољшање услова коришћења објекта, грејачке, водоинсталатерске и зидарске радове, одржавање хидрантске мреже, израду елабората енергетске ефикасности итд. У току 2018. године за ту школу, планирана су средства у буџету Града Новог Сада за финансирање набавке рачунарске опреме у висини од 600.000 динара.

Радове на санацији рукометног и кошаркашког игралишта и изради атлетске стазе у дворишту - пресвачење тартаном финасирала је АП Војводина преко Покрајинског секретаријата за спорт и омладину Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић истакао је да је вредност пројекта везаног за спортске објекте за Основну школу „Прва војвођанска бригада“ у којем је поред Покрајине, учествовао и Град Нови Сад и та Основна школа, укупно 10,7 милиона динара. Он је рекао да се целокупан пројекат Владе Војводине који подразумева  обнову школских терена спроводи у чак 37 општина и градова у Војводини, а да је његова вредност 86 милиона динара.

Директор школе Оливер Стојановић је нагласио да је санација одбојкашког терена у дворшту школе подразумевала пресвлачење тартаном, док је санација ПВЦ пода и трибина у фискултурној сали садржала припремне радове на скидању старог пода и пресвлачење новим, затим скидање старог премаза са трибина фискултурне сале, као и набавку седишта на галерији у фискултурној сали.

Нови Сад, 26. јануар 2018. године