Čitaj mi

SANIRANI SPORTSKI TERENI U OSNOVNOJ ŠKOLI „PRVA VOJVOĐANSKA BRIGADA“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa potpredsednikom Pokrajinske vlade Đorđem Milićevićem i pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom posetio Osnovnu školu „Prva vojvođanska brigada“ gde je obišao sanirani teren u dvorištu škole, kao i fiskulturnu salu u kojoj je urađena sanacija poda i tribina.

- Ovo je jedna od najvećih škola u gradu, koja se nalazi u jednom od najvećih delova Novog Sada, tako da je prirodno da težimo tome da na Novom naselјu imamo jednu od najbolјe opremlјenih škola gde đaci mogu kvalitetno da provode vreme, i to ne samo učeći, već i van nastave. Poseban akcenat treba staviti na sport i na vraćanje vannastavne sportske aktivnosti u škole, kao kada je pripadati sportskoj sekciji bilo na ponos svih nas starijih generacija koji smo igrali za školski tim. Grad Novi Sad je dogovorio čitav niz aktivnosti zajedno sa Pokrajinskom vladom, i to ne samo u oblasti infastrukture, već i u oblasti obrazovanja. Pred nama je veliki izazov koji se sastoji u tome da proširujemo kapacitete naših škola, da dograđujemo nove učionice, zidamo nove zgrade i fiskulturne sale, da nastavimo da uređujemo sportske terene. Takođe, jedna od najznačajnijih investicionih aktivnosti koja se tiče obrazovanog segmenta jeste završetak Centralne kuhinje za PU „Radosno detinjstvo“ koja je stajala nezavršena osam godina, a nadam se da ćemo  nakon svega što smo zajednički preduzeli tokom godine imati najsavremeniju Centralnu kuhinju, koja će možda svoje kapacitete moći usmeriti i ka đacima osnovnih škola - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i zahvalio se Pokrajinskoj vladi na podršci za sve mere koje preduzima u saradnji sa Gradom da škole budu opremlјenije i bezbednije.

U toku 2016. i 2017. godine u Osnovnoj školi "Prva vojvođanska brigada" Gradska uprava za obrazovanje je finansirala radove na popravci i održavanju svih sanitarnih čvorova škole u vrednosti od osam miliona dinara. Stručni nadzor na investicionom održavanju (zamena prozora, zidnih i podnih pločica) i na sanaciji rukometnog i košarkaškog igrališta i izradi atletske staze u dvorištu - presvačenje tartanom, finasirani su iz budžeta Grada Novog Sada za 2017. godinu. Uporedo su u tom periodu izvođeni mnogobrojni radovi koji su takođe finansirani od strane Grada, a odnosili su se na pobolјšanje uslova korišćenja objekta, grejačke, vodoinstalaterske i zidarske radove, održavanje hidrantske mreže, izradu elaborata energetske efikasnosti itd. U toku 2018. godine za tu školu, planirana su sredstva u budžetu Grada Novog Sada za finansiranje nabavke računarske opreme u visini od 600.000 dinara.

Radove na sanaciji rukometnog i košarkaškog igrališta i izradi atletske staze u dvorištu - presvačenje tartanom finasirala je AP Vojvodina preko Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević istakao je da je vrednost projekta vezanog za sportske objekte za Osnovnu školu „Prva vojvođanska brigada“ u kojem je pored Pokrajine, učestvovao i Grad Novi Sad i ta Osnovna škola, ukupno 10,7 miliona dinara. On je rekao da se celokupan projekat Vlade Vojvodine koji podrazumeva  obnovu školskih terena sprovodi u čak 37 opština i gradova u Vojvodini, a da je njegova vrednost 86 miliona dinara.

Direktor škole Oliver Stojanović je naglasio da je sanacija odbojkaškog terena u dvorštu škole podrazumevala presvlačenje tartanom, dok je sanacija PVC poda i tribina u fiskulturnoj sali sadržala pripremne radove na skidanju starog poda i presvlačenje novim, zatim skidanje starog premaza sa tribina fiskulturne sale, kao i nabavku sedišta na galeriji u fiskulturnoj sali.

Novi Sad, 26. januar 2018. godine