Читај ми

САЛОН НАРОДНОГ МУЗЕЈА ЗРЕЊАНИН ДОМАЋИН ИЗЛОЖБЕ ТАПИСЕРИЈА

Члан Градског већа за културу Андреј Бурсаћ свечано је отворио кружну изложбу таписерија „Атељеа 61“ у Салону народног музеја у Зрењанину.

- Изузетна ми је част и задовољство што могу да отворим изложбу таписерија  „Атељеа 61“ који негује једну од најмлађих уметности, уметност таписерије - рекао је том приликом Андреј Бурсаћ и додао да с обзиром на успех који изложбе таписерија бележе код публике са оваквим програмима треба наставити и даље и тиме допринети популаризацији таписерије као аутентичног уметничког израза.

Отварањем изложбе у Народном музеју Зрењанина  „Атеље 61“ започиње кружну изложбу таписерија у неколико музеја и галерија у градовима Војводине. Након Зрењанина таписерије ће видети публика у Суботици, Панчеву и Сремској Митровици.

У богатој излагачкој делатности „Атељеа 61“овакав вид изложбе је честа пракса. Још шездесетих година прошлог века њихове кружне изложбе таписеријa могле су се видети у градовима Јужне Америке и то у Рио де Женеиру, Сао Паолу и Мексико Ситију, затим у градовима Скандинавије Ослу, Хелсинкију и Копенхагену, у градовима Северне Америке као и заначајним европским градовима Прагу, Лајпцигу и Будимпешти.

Нови Сад, 29. јануар 2010. године