Čitaj mi

SALON NARODNOG MUZEJA ZRENJANIN DOMAĆIN IZLOŽBE TAPISERIJA

Član Gradskog veća za kulturu Andrej Bursać svečano je otvorio kružnu izložbu tapiserija „Ateljea 61“ u Salonu narodnog muzeja u Zrenjaninu.

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što mogu da otvorim izložbu tapiserija „Ateljea 61“ koji neguje jednu od najmlađih umetnosti, umetnost tapiserije - rekao je tom prilikom Andrej Bursać i dodao da s obzirom na uspeh koji izložbe tapiserija beleže kod publike sa ovakvim programima treba nastaviti i dalje i time doprineti popularizaciji tapiserije kao autentičnog umetničkog izraza.

Otvaranjem izložbe u Narodnom muzeju Zrenjanina „Atelje 61“ započinje kružnu izložbu tapiserija u nekoliko muzeja i galerija u gradovima Vojvodine. Nakon Zrenjanina tapiserije će videti publika u Subotici, Pančevu i Sremskoj Mitrovici.

U bogatoj izlagačkoj delatnosti „Ateljea 61“ovakav vid izložbe je česta praksa. Još šezdesetih godina prošlog veka njihove kružne izložbe tapiserija mogle su se videti u gradovima Južne Amerike i to u Rio de Ženeiru, Sao Paolu i Meksiko Sitiju, zatim u gradovima Skandinavije Oslu, Helsinkiju i Kopenhagenu, u gradovima Severne Amerike kao i zanačajnim evropskim gradovima Pragu, Lajpcigu i Budimpešti.

Novi Sad, 29. januar 2010. godine