Читај ми

САЈМОВИ КЊИГА, ОБРАЗОВАЊА И „ART EXPO“ ОД 7. МАРТА НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ

Међународни сајам књига и 26. Изложба уметности „Art expo“ почињу 7. и трају до 13. марта, а 18. Међународни сајам образовања „Путокази“ биће одржан 9. и 10. марта, најављено је данас на конференцији за новинаре која је одржана на Новосадском сајму. На сајамским приредбама учествоваће више од 200 излагача из шест земаља и биће одржано више од 140 програма, уз учешће готово свих установа културе чији је оснивач Република Србија.

Град Нови Сад препознаје значај наведених манифестација, а Градска управа за образовање континуирано подржава Сајам образовања навела је чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић. Она је додала да је, ове године, из буџета Града опредељено око 972 хиљаде динара, за закуп простора на којем ће се представити 13 средњих школа са територије Новог Сада.

- Сајам образовања „Путокази“ представља изузетну прилику да се ученици завршних разреда основних школа, на једном месту упознају са програмом и радом новосадских средњих школа, да разговарају са представницима тих образовних установа и лакше одлуче у ком правцу да наставе свој образовни пут. Надам се да ће и овај пут велики број младих посетити сајам и искористити ту прилику - изјавила је Дина Вучинић нагласивши да Град води рачуна о младима и активно ради на томе да стуб економског развоја наше земље буде образовање за које је из буџета Града ове године опредељено седам милијарди динара.

Према речима извршног директора за сајамску делатност Новосадског сајма Бориса Нaдлукача на Сајму образовања „Путокази“ биће представљено готово 500 образовних профила,  као и програми за ученике свих узраста и програми на језицима националних мањина.

- Што се тиче Сајма књига, љубитељи писане речи имаће прилику да, уз попусте које најављују издавачи, купе књиге по значајно нижим ценама, а за 8. март излагачи најављују и посебне акције за даме. Кључни догађај на Сајму књига су „Дани Лазе Костића“ на којима ћемо доделити и истоимену награду- рекао је Борис Нaдлукач.

Улаз на програме сајамских манифестација је бесплатан, а радно време је од 10 до 20 часова, док ће у петак, суботу и у недељу приредбе трајати до 21 час. Сви посетиоци који се региструју приликом уласка у Халу „Мастер“ постају и потенцијални добитници књига које је за Поклон игру обезбедио Новосадски сајам у сарадњи са излагачима.

Нови Сад, 3. март 2023. године