Čitaj mi

SAJMOVI KNЈIGA, OBRAZOVANЈA I „ART EXPO“ OD 7. MARTA NA NOVOSADSKOM SAJMU

Međunarodni sajam knjiga i 26. Izložba umetnosti „Art expo“ počinju 7. i traju do 13. marta, a 18. Međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“ biće održan 9. i 10. marta, najavlјeno je danas na konferenciji za novinare koja je održana na Novosadskom sajmu. Na sajamskim priredbama učestvovaće više od 200 izlagača iz šest zemalјa i biće održano više od 140 programa, uz učešće gotovo svih ustanova kulture čiji je osnivač Republika Srbija.

Grad Novi Sad prepoznaje značaj navedenih manifestacija, a Gradska uprava za obrazovanje kontinuirano podržava Sajam obrazovanja navela je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić. Ona je dodala da je, ove godine, iz budžeta Grada opredelјeno oko 972 hilјade dinara, za zakup prostora na kojem će se predstaviti 13 srednjih škola sa teritorije Novog Sada.

- Sajam obrazovanja „Putokazi“ predstavlјa izuzetnu priliku da se učenici završnih razreda osnovnih škola, na jednom mestu upoznaju sa programom i radom novosadskih srednjih škola, da razgovaraju sa predstavnicima tih obrazovnih ustanova i lakše odluče u kom pravcu da nastave svoj obrazovni put. Nadam se da će i ovaj put veliki broj mladih posetiti sajam i iskoristiti tu priliku - izjavila je Dina Vučinić naglasivši da Grad vodi računa o mladima i aktivno radi na tome da stub ekonomskog razvoja naše zemlјe bude obrazovanje za koje je iz budžeta Grada ove godine opredelјeno sedam milijardi dinara.

Prema rečima izvršnog direktora za sajamsku delatnost Novosadskog sajma Borisa Nadlukača na Sajmu obrazovanja „Putokazi“ biće predstavlјeno gotovo 500 obrazovnih profila,  kao i programi za učenike svih uzrasta i programi na jezicima nacionalnih manjina.

- Što se tiče Sajma knjiga, lјubitelјi pisane reči imaće priliku da, uz popuste koje najavlјuju izdavači, kupe knjige po značajno nižim cenama, a za 8. mart izlagači najavlјuju i posebne akcije za dame. Klјučni događaj na Sajmu knjiga su „Dani Laze Kostića“ na kojima ćemo dodeliti i istoimenu nagradu- rekao je Boris Nadlukač.

Ulaz na programe sajamskih manifestacija je besplatan, a radno vreme je od 10 do 20 časova, dok će u petak, subotu i u nedelјu priredbe trajati do 21 čas. Svi posetioci koji se registruju prilikom ulaska u Halu "Master" postaju i potencijalni dobitnici knjiga koje je za Poklon igru obezbedio Novosadski sajam u saradnji sa izlagačima.

Novi Sad, 3. mart 2023. godine