Читај ми

САЈАМ ПОСЛОВНИХ МОГУЋНОСТИ И СТРУЧНИХ ПРАКСИ НА ФАКУЛТЕТУ ТЕХНИЧКИХ НАУКА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је конференцији за новинаре поводом најаве Сајма пословних могућности и стручних пракси на Факултету техничких наука „KONTEH14“ који ће бити одржан 3. и 4. априла ове године. Конференцији су присуствовали и декан ФТН проф. др Раде Дорословачки, генерални директор компаније „DEVTECH doo“ Милован Милић као представник генералног покровитеља Сајма и координатор пројекта „KONTEH14“ Душан Милошчин.

-Са задовољством смо прихватили позив да се Град Нови Сад укључи у организацију Сајма запошљавања „KONTEH14“. Град је препознао значај ове манифестације која се одржава осми пут, а усмерена је на запошљавање најквалитетнијих и најстучнијих будућих лидера у нашој држави. Убеђен сам да ће студенти Факултета техничких наука заједно са својим професорима имати прилику да упознају своје будуће послодавце, и да поред стручне праксе добију и могућност за запослење. Такође, послодавци ће имати прилику да пронађу квалитетан радни кадар у оквиру својих делатности - рекао је градоначелник и додао да Нови Сад може да се поноси студентима се школују у области Техничких наукана на новосадском Универзитету.

Декан ФТН проф. др Раде Дорословачки захвалио се градоначелнику на подршци, и истакао да је Сајам пословних могућности одлична прилика за студенте завршних година и дипломце Факултета техничких наука да ступе у контакт са представницима домаћих и страних компанија у којима желе да раде или да остваре могућност праксе. Он је такође нагласио и да многе компаније које учествују на овом Сајму имају могућност да са малим улагањима обучавају, и једног дана запосле стручњаке какви су им потребни, тако да је овај Сајам од користи и за студенте и за компаније.

„KONTEH“ представља сајам пословних могућности и стручних пракси са фокусом на техничке науке, са циљем да пружи студентима и младим инжењерима већу могућност запошљавања, а компанијама прилику да представе своју област рада студентима Универзитета у Новом Саду.

Нови Сад, 27. март 2014. године