Čitaj mi

SAJAM POSLOVNIH MOGUĆNOSTI I STRUČNIH PRAKSI NA FAKULTETU TEHNIČKIH NAUKA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je konferenciji za novinare povodom najave Sajma poslovnih mogućnosti i stručnih praksi na Fakultetu tehničkih nauka „KONTEH14“ koji će biti održan 3. i 4. aprila ove godine. Konferenciji su prisustvovali i dekan FTN prof. dr Rade Doroslovački, generalni direktor kompanije „DEVTECH doo“ Milovan Milić kao predstavnik generalnog pokrovitelja Sajma i koordinator projekta „KONTEH14“ Dušan Miloščin.

-Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv da se Grad Novi Sad uključi u organizaciju Sajma zapošljavanja „KONTEH14“. Grad je prepoznao značaj ove manifestacije koja se održava osmi put, a usmerena je na zapošljavanje najkvalitetnijih i najstučnijih budućih lidera u našoj državi. Ubeđen sam da će studenti Fakulteta tehničkih nauka zajedno sa svojim profesorima imati priliku da upoznaju svoje buduće poslodavce, i da pored stručne prakse dobiju i mogućnost za zaposlenje. Takođe, poslodavci će imati priliku da pronađu kvalitetan radni kadar u okviru svojih delatnosti - rekao je gradonačelnik i dodao da Novi Sad može da se ponosi studentima se školuju u oblasti Tehničkih naukana na novosadskom Univerzitetu.

Dekan FTN prof. dr Rade Doroslovački zahvalio se gradonačelniku na podršci, i istakao da je Sajam poslovnih mogućnosti odlična prilika za studente završnih godina i diplomce Fakulteta tehničkih nauka da stupe u kontakt sa predstavnicima domaćih i stranih kompanija u kojima žele da rade ili da ostvare mogućnost prakse. On je takođe naglasio i da mnoge kompanije koje učestvuju na ovom Sajmu imaju mogućnost da sa malim ulaganjima obučavaju, i jednog dana zaposle stručnjake kakvi su im potrebni, tako da je ovaj Sajam od koristi i za studente i za kompanije.

„KONTEH“ predstavlja sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi sa fokusom na tehničke nauke, sa ciljem da pruži studentima i mladim inženjerima veću mogućnost zapošljavanja, a kompanijama priliku da predstave svoju oblast rada studentima Univerziteta u Novom Sadu.

Novi Sad, 27. mart 2014. godine