Читај ми

РУКОМЕТAШИ И УПРАВА „ВОЈВОДИНЕ“ КОД ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примили су играче и управу Рукометног клуба „Војводина“ који је поново постао првак државе. Како је рекао градоначелник, наставља се традиција да крајем маја стиже шампионска титула у рукомету у Нови Сад.

- И ове године, као и претходних шест, РК „Војводина“ је показао да је оправдано најјачи клуб на овим просторима. Ове године освојили су трипл круну, и од срца им честитам у име Града Новог Сада. „Војводина“ је пример да када је клуб добро организован и када се тачно зна шта ко ради, и то у једној здравој атмосфери, морате да остварите зацртане циљеве. Није лако бити седам пута узастопно првак државе, уз све оштрију конкуренцију. Град ће наставити да их подржава, а већ смо имали разговор са управом клуба везано за даља улагања у спортски центар „Слана бара“, и гледаћемо да потражимо подршку и од Покрајинског секретаријата за спорт, па да се реновира оно што је неопходно и да се занови опрема. Наш циљ је да први тим, али и клинци, имају што боље услове за тренинг и утакмице – нагласио је градоначелник Вучевић.

Према речима председника Рукометног клуба „Војводина“ Милана Ђукића, током сезоне, клуб је постао државни првак, победник Супер купа и Купа Србије, а у регионалној ''SEHA Gazprom'' лиги, зазузели су 6. место.

- То је најбољи пласман било којег српског клуба у историји те лиге. Управа, стручни штаб и играчи функционишу као један и знају шта им је циљ. Играћемо Лигу шампиона уколико нам EHF дозволи, или Лигу Европе, а за то ће бити потребно да се хала „Слана бара“ технички унапреди. Наши резултати потврђују колико је значајно то што имамо добру инфраструктуру, односно халу „Слана бара“ чији је власник Град – рекао је Ђукић и додао да није само сениорски тим успешан, већ и јуниорска и кадетска екипа постижу одличне резултате.

У име екипе градоначелнику се на пријему захвалио капитен Светислав Веркић, истакавши да је ових дана прелеп осећај бити играч „Војводине“, и изразио наду да ће успети да се пласирају у европску Лигу шампиона.

Нови Сад, 27. мај 2019. године