Čitaj mi

RUKOMETAŠI I UPRAVA „VOJVODINE“ KOD GRADONAČELNIKA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su igrače i upravu Rukometnog kluba „Vojvodina“ koji je ponovo postao prvak države. Kako je rekao gradonačelnik, nastavlјa se tradicija da krajem maja stiže šampionska titula u rukometu u Novi Sad.

- I ove godine, kao i prethodnih šest, RK „Vojvodina“ je pokazao da je opravdano najjači klub na ovim prostorima. Ove godine osvojili su tripl krunu, i od srca im čestitam u ime Grada Novog Sada. „Vojvodina“ je primer da kada je klub dobro organizovan i kada se tačno zna šta ko radi, i to u jednoj zdravoj atmosferi, morate da ostvarite zacrtane cilјeve. Nije lako biti sedam puta uzastopno prvak države, uz sve oštriju konkurenciju. Grad će nastaviti da ih podržava, a već smo imali razgovor sa upravom kluba vezano za dalјa ulaganja u sportski centar „Slana bara“, i gledaćemo da potražimo podršku i od Pokrajinskog sekretarijata za sport, pa da se renovira ono što je neophodno i da se zanovi oprema. Naš cilј je da prvi tim, ali i klinci, imaju što bolјe uslove za trening i utakmice – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Prema rečima predsednika Rukometnog kluba „Vojvodina“ Milana Đukića, tokom sezone, klub je postao državni prvak, pobednik Super kupa i Kupa Srbije, a u regionalnoj ''SEHA Gazprom'' ligi, zazuzeli su 6. mesto.

- To je najbolјi plasman bilo kojeg srpskog kluba u istoriji te lige. Uprava, stručni štab i igrači funkcionišu kao jedan i znaju šta im je cilј. Igraćemo Ligu šampiona ukoliko nam EHF dozvoli, ili Ligu Evrope, a za to će biti potrebno da se hala „Slana bara“ tehnički unapredi. Naši rezultati potvrđuju koliko je značajno to što imamo dobru infrastrukturu, odnosno halu „Slana bara“ čiji je vlasnik Grad – rekao je Đukić i dodao da nije samo seniorski tim uspešan, već i juniorska i kadetska ekipa postižu odlične rezultate.

U ime ekipe gradonačelniku se na prijemu zahvalio kapiten Svetislav Verkić, istakavši da je ovih dana prelep osećaj biti igrač „Vojvodine“, i izrazio nadu da će uspeti da se plasiraju u evropsku Ligu šampiona.

Novi Sad, 27. maj 2019. godine