Читај ми

РОТАРИЈАНЦИ ПОКЛОНИЛИ РАЧУНАРЕ ОШ „НИКОЛА ТЕСЛА“

Члан Градског већа за образовање мр Владимир Јелић примио је делегацију „Ротари Дистрикта 2483 Србија и Црна Гора“ ради сарадње у окивиру Пројекта „100 за 100“ - опремање информатичких кабинета у основним и средњим школама у Новом Саду.

-Жеља Ротаријанаца да се опреме кабинети и библиотеке, те сагледају потребе свих школа у Новом Саду и пружи  помоћ за обезбеђење свих  других средстава у великој мери ће  допринети усавршавању  наставе  и вишеструко унапредити образовање. Због чињенице да је Нови Сад постао престоница ИТ сктора у Србији, и да су све веће  потребе за запошљавањем младих, образованих програмера, ова сарадња  добија додатни значај – рекао је том приликом мр Владимир Јелић.

Као знак почетка сарадње Ротаријанци су поклонили три рачунара ОШ „Никола Тесла“. У  склопу глобалног ротари пројекта у целом свету за ову годину „Један ротаријанац – једно дрво“, планира се садња дрвећа око школа у Новом Саду. На овом састанку су сагледане и могућности међународне сарадње са ротари клубовима у градовима побратимима Града Новог Сада, у оквиру пројеката везаних за образовање.

Делегацију Ротаријанаца чинили су председница Ротари клуба „Алма Монс“ из Новог Сада Џоан Дуру Попић, гувернер Ротари Дистрикта 2483 Бранислав Ранђеловић, долазећи гувернери Ротари дистрикта Љиљана Зумбуловић и Владимир Матић и асистенти гувернера Никола Божић и Марин Барјактаревић.

Нови Сад, 31. август 2017. године