Читај ми

РЕКОНСТРУИСАНА САОБРАЋАЈНИЦА У КОВИЉУ

Реконструкција саобраћајних површина у Улици Стевана Пешића у Ковиљу, која представља значајну саобраћајну везу за мештане, биће комплетно завршена пре предвиђеног рока. Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић обишао је реконстуисану улицу и том приликом оценио да су у складу са важећим планском и пројектном документацијом завршени радови на проширењу и асфалтирању коловоза у дужини од 1366 метара.

-Град Нови Сад  је за ову инвестицију издвојио око 60 милиона динара и она је у потпуности завршена. С обзиром на то, да Улица Стевана Пешића није испуњавала основне техничке услове за одвијање аутобуског саобраћаја, што првенствено подразумева ширину коловоза и носивост коловозне конструкције, неопходан предуслов за унапређење јавног градског превоза био је да се изврше радови који ће довести до побољшања техничких карактеристика коловоза и он је испуњен. Изграђена су и три нова аутобуска стајалишта, а предвиђено је обележавање саобраћајне сигнализације- рекао је Владимир Стојковић.

Председник Савета Месне заједнице Ковиљ Младен Верначки изаразио је задовољство због завршених радова на саобраћајници рекавши да ће то допринети унапређењу квалитета живота мештана Ковиља.

- Захвалио бих Граду Новом Саду, као и градоначелнику Милошу Вучевићу на томе што су испуњени сви захтеви мештана, када је реч о изградњи канализационе мреже, пречистача отпадних вода и осталој инфраструктури у Ковиљу- рекао је Младен Верначки.

 

Нови Сад, 28. јун 2017. године