Читај ми

РЕЦИКЛАЖНО ОСТРВО НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ

На Новосадском сајму у току је 54. Међународни сајам лова и риболова и Сајам екологије. Централна тема Сајма екологије је подизање свести о примарној  селекцији отпада. Тим поводом, код Теретног улаза 1, формирано је рециклажно острво где ће грађани моћи да донесу и одложе одређене врсте отпада. Током сајамске манифестације прикупљаће се отпад који се готово свакодневно нађе у домаћинствима, а ово је прилика да се он правилно одложи и да се на тај начин грађанима приближи изглед правог рециклажног дворишта чија се изградња у Новом Саду планира.

За грађане који донесу отпад припремљена је улазница за ову приредбу, а да би је добили, потребно је да на Теретном улазу 1 прикажу 10 килограма хартије или литар коришћеног јестивог уља, 30 чепова, пет лименки, пет пластичних флаша, две гуме, пет стаклених флаша или по један комад електричног, електронског и кабастог отпада.

Рециклери су обезбедили додатне пригодне поклоне за посетиоце који на правилан начин одлажу отпад. Тако се након обиласка изложбених штандова кући може отићи са садницом цвећа, дрвета, јестивим уљем или неким другим поклоном.

Нови Сад, 30. септембар 2022. годинe