Čitaj mi

RECIKLAŽNO OSTRVO NA NOVOSADSKOM SAJMU

Na Novosadskom sajmu u toku je 54. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije. Centralna tema Sajma ekologije je podizanje svesti o primarnoj  selekciji otpada. Tim povodom, kod Teretnog ulaza 1, formirano je reciklažno ostrvo gde će građani moći da donesu i odlože određene vrste otpada. Tokom sajamske manifestacije prikupljaće se otpad koji se gotovo svakodnevno nađe u domaćinstvima, a ovo je prilika da se on pravilno odloži i da se na taj način građanima približi izgled pravog reciklažnog dvorišta čija se izgradnja u Novom Sadu planira.

Za građane koji donesu otpad pripremljena je ulaznica za ovu priredbu, a da bi je dobili, potrebno je da na Teretnom ulazu 1 prikažu 10 kilograma hartije ili litar korišćenog jestivog ulja, 30 čepova, pet limenki, pet plastičnih flaša, dve gume, pet staklenih flaša ili po jedan komad električnog, elektronskog i kabastog otpada.

Recikleri su obezbedili dodatne prigodne poklone za posetioce koji na pravilan način odlažu otpad. Tako se nakon obilaska izložbenih štandova kući može otići sa sadnicom cveća, drveta, jestivim uljem ili nekim drugim poklonom.

Novi Sad, 30. septembar 2022. godine