Читај ми

РЕАЛИЗАЦИЈА ЛИКОВНОГ КОНКУРСА „ЈА-ТИ-ОН-ОНА-МИ-ВИ-ОНИ“

Члан Градског већа за образовање Радомир Дабетић је заједно са одбојкашем Васом Мијићем и представницима Удружења „Ноћ позоришта“ посетио ученике Гимназије „Лаза Костић“ и Средње машинске школе.  Циљ посете јесте реализација ликовног конкурса „ЈА-ТИ-ОН-ОНА-МИ-ВИ-ОНИ“ као и дружење са новосадским средњошколцима који су у интерактивном разговору са гостима износили мишљења о слободном времену, њиховом окружењу и о свом виђењу насиља међу младима.

- Град Нови Сад је подржао пројекат које је иницирало Удружење Ноћ позоришта јер овакви пројекти могу да усмере ученике у добром правцу - рекао је Радомир Дабетић и додао да је тема као што је насиље међу младима захтева да сви о нјој свакодневно разговарамо. Оно што још охрабрује, јесте чињеница да је велики број средњих школа узело учешће у овом ликовном конкурсу.

Ликовни конкурс „ЈА-ТИ-ОН-ОНА-МИ-ВИ-ОНИ“ се реализује у десет новосадских средњих школаи и у њему  учествује  преко 2.500 ученика. Пројекат се реализује уз подршку Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице Владе Војводине и Града Новог Сада. Додела награда ће се одржати  18. децембра 2013.

Нови Сад, 9. децембар 2013. године