Čitaj mi

REALIZACIJA LIKOVNOG KONKURSA „JA-TI-ON-ONA-MI-VI-ONI“

Član Gradskog veća za obrazovanje Radomir Dabetić je zajedno sa odbojkašem Vasom Mijićem i predstavnicima Udruženja „Noć pozorišta“ posetio učenike Gimnazije „Laza Kostić“ i Srednje mašinske škole.  Cilј posete jeste realizacija likovnog konkursa „JA-TI-ON-ONA-MI-VI-ONI“ kao i druženje sa novosadskim srednjoškolcima koji su u interaktivnom razgovoru sa gostima iznosili mišlјenja o slobodnom vremenu, njihovom okruženju i o svom viđenju nasilјa među mladima.

- Grad Novi Sad je podržao projekat koje je iniciralo Udruženje Noć pozorišta jer ovakvi projekti mogu da usmere učenike u dobrom pravcu - rekao je Radomir Dabetić i dodao da je tema kao što je nasilјe među mladima zahteva da svi o njoj svakodnevno razgovaramo. Ono što još ohrabruje, jeste činjenica da je veliki broj srednjih škola uzelo učešće u ovom likovnom konkursu.

Likovni konkurs „JA-TI-ON-ONA-MI-VI-ONI“ se realizuje u deset novosadskih srednjih škola i u njemu  učestvuje  preko 2.500 učenika. Projekat se realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Vlade Vojvodine i Grada Novog Sada. Dodela nagrada će se održati  18. decembra 2013.

Novi Sad, 9. decembar 2013.