Читај ми

РАЗМЕНА УЧЕНИКА ИЗ НОВОГ САДА И СЈЕНИЦЕ

Члан Градског већа за спорт и омладину Предраг Свилар примио је у Свечаној сали Градске куће члана Градског већа Новог Пазара за младе, културу и спорт Сеадетина Мујезиновића и ученике основних школа „12. децембар“ из Сјенице и „Јожеф Атила“ из Новог Сада.

- Драго ми је што сарадња између школа „12. децембар“ и „Јожеф Атила“ која је започела прошле године траје и што се одвија на бази реципроцитета, јер је то значајно за ученике и професоре, који  поред упознавања својих вршњака и колега имају прилику да отпутују у други град и стекну нова искуства. Такву размену Град Нови Сад ће увек подржати - изјавио је Предраг Свилар и изразио наду да ће се ова сарадња наставити.

Делегација из Новог Пазара и Сјенице, коју чине представници Градске управе, школе и 42 ученика, борави у четвородневној посети Новом Саду, као гости Основне школе „Јожеф Атила“. Према речима члана Градског већа Новог Пазара за младе, културу и спорт Сеадетина Мујезиновића ради се о узвратној посети, будући да су они у септембру прошле године угостили ученике и руководство новосадске школе.

-Ова посета Новом Саду се реализује у оквиру пројекта „Град добрих домаћина“ чији је носилац Град Нови Пазар, а који је финансијски подржан од стране Уједињених нација. Пројекат подразумева размену ученика из Новог Пазара, Тутина и Сјенице са вршњацима из 6 градова у Србији међу којима је и Нови Сад. Циљ је да се основци повежу, упознају са различитим културама, обичајима и религијама и да превазиђу евентуалне предрасуде – изјавио је Сеадетин Мујезиновић

Нови Сад, 10. април 2014. године