Čitaj mi

RAZMENA UČENIKA IZ NOVOG SADA I SJENICE

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar primio je u Svečanoj sali Gradske kuće člana Gradskog veća Novog Pazara za mlade, kulturu i sport Seadetina Mujezinovića i učenike osnovnih škola „12. decembar“ iz Sjenice i „Jožef Atila“ iz Novog Sada.

- Drago mi je što saradnja između škola „12. decembar“ i „Jožef Atila“ koja je započela prošle godine traje i što se odvija na bazi reciprociteta, jer je to značajno za učenike i profesore, koji  pored upoznavanja svojih vršnjaka i kolega imaju priliku da otputuju u drugi grad i steknu nova iskustva. Takvu razmenu Grad Novi Sad će uvek podržati - izjavio je Predrag Svilar i izrazio nadu da će se ova saradnja nastaviti.

Delegacija iz Novog Pazara i Sjenice, koju čine predstavnici Gradske uprave, škole i 42 učenika, boravi u četvorodnevnoj poseti Novom Sadu, kao gosti Osnovne škole „Jožef Atila“. Prema rečima člana Gradskog veća Novog Pazara za mlade, kulturu i sport Seadetina Mujezinovića radi se o uzvratnoj poseti, budući da su oni u septembru prošle godine ugostili učenike i rukovodstvo novosadske škole.

-Ova poseta Novom Sadu se realizuje u okviru projekta „Grad dobrih domaćina“ čiji je nosilac Grad Novi Pazar, a koji je finansijski podržan od strane Ujedinjenih nacija. Projekat podrazumeva razmenu učenika iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice sa vršnjacima iz 6 gradova u Srbiji među kojima je i Novi Sad. Cilј je da se osnovci povežu, upoznaju sa različitim kulturama, običajima i religijama i da prevaziđu eventualne predrasude – izjavio je Seadetin Mujezinović

Novi Sad, 10. april 2014. godine