Читај ми

РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ БАЗЕНА У ФУТОГУ ТЕКУ И БРЖЕ ОД ПЛАНИРАНЕ ДИНАМИКЕ

- Задовољан сам и динамиком и квалитетом извођења радова на базенском комплексу. Извођачи су доста одмакли од марта ове године када смо означили почетак радова – рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је обишао изградњу базена у оквиру спортског комплекса у Футогу.

- То није ни мало лако, јер је живот увек далеко компликованији и непредвидивији од планова. Ситуација је веома незахвална имајући у виду светску инфлацију и високе цене на тржишту. Град је до сада инвестирао 400 милиона динара, а пројекат је вредан милијарду и 760 милиона динара. Тренутно се изводе радови на подруму где ће бити технички део, односно модеран систем контроле квалитета и температуре воде. Овим новим садржајем, Футог заиста добија фантастичан спортски комплекс који има атлетски део, фудбалски стадион, базенски комплекс, затворену халу са теренима, а уговорили смо и изградњу шест спортских терена на отвореном, као и неколико теретана – истакао је Милош Вучевић.

Како је приликом обиласка истакнуто, базенски комплекс требало би да буде завршен у децембру 2023. године, а извођачи раде и брже у односу на планирано. Граде се олимпијски базен димензија 50х25m и још један мањи базен димензија 25х7m.

- Драго ми је што имамо снаге да у Футогу реализујемо инвестиције оваквог нивоа, садржаје попут ових нема већина општина. Иначе, у Футогу смо реконструисали централне улице, Културни центар, изградили Дом здравља, и ово постаје место које има будућност. Потребно је и да се прошире капацитети пута према Бачкој Паланци и онда ће ово приградско насеље заиста бити одлично место за живот. У овакав спортски комплекс долазиће људи са западне стране града, али и из околних места. Ово ће бити други затворени олимпијски базен у Војводини, јер једино за сада постоји на СПЕНС-у – нагласио је градоначелник Вучевић.

Нови Сад, 30. јун 2022. године