Čitaj mi

RADOVI NA IZGRADNјI BAZENA U FUTOGU TEKU I BRŽE OD PLANIRANE DINAMIKE

- Zadovolјan sam i dinamikom i kvalitetom izvođenja radova na bazenskom kompleksu. Izvođači su dosta odmakli od marta ove godine kada smo označili početak radova – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je obišao izgradnju bazena u okviru sportskog kompleksa u Futogu.

- To nije ni malo lako, jer je život uvek daleko komplikovaniji i nepredvidiviji od planova. Situacija je veoma nezahvalna imajući u vidu svetsku inflaciju i visoke cene na tržištu. Grad je do sada investirao 400 miliona dinara, a projekat je vredan milijardu i 760 miliona dinara. Trenutno se izvode radovi na podrumu gde će biti tehnički deo, odnosno moderan sistem kontrole kvaliteta i temperature vode. Ovim novim sadržajem, Futog zaista dobija fantastičan sportski kompleks koji ima atletski deo, fudbalski stadion, bazenski kompleks, zatvorenu halu sa terenima, a ugovorili smo i izgradnju šest sportskih terena na otvorenom, kao i nekoliko teretana – istakao je Miloš Vučević.

Kako je prilikom obilaska istaknuto, bazenski kompleks trebalo bi da bude završen u decembru 2023. godine, a izvođači rade i brže u odnosu na planirano. Grade se olimpijski bazen dimenzija 50h25m i još jedan manji bazen dimenzija 25h7m.

- Drago mi je što imamo snage da u Futogu realizujemo investicije ovakvog nivoa, sadržaje poput ovih nema većina opština. Inače, u Futogu smo rekonstruisali centralne ulice, Kulturni centar, izgradili Dom zdravlјa, i ovo postaje mesto koje ima budućnost. Potrebno je i da se prošire kapaciteti puta prema Bačkoj Palanci i onda će ovo prigradsko naselјe zaista biti odlično mesto za život. U ovakav sportski kompleks dolaziće lјudi sa zapadne strane grada, ali i iz okolnih mesta. Ovo će biti drugi zatvoreni olimpijski bazen u Vojvodini, jer jedino za sada postoji na SPENS-u – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Novi Sad, 30. jun 2022. godine