Читај ми

ПРВЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ ЗА ДЕЦУ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић свечано је отворио манифестацију „Спортске игре за децу са инвалидитетом“ у Новом Саду, која ће бити одржана у оквиру пројекта „Best woman championship“.

- Спорт је значајан за сву децу, а посебно за децу са посебним потребама, јер између осталог, спорт помаже социјализацији малишана са различитим облицима инвалидитета. Град Нови Сад ће и у будућности наставити активно да ради на унапређивању услова за тренирање и бављење спортом особа са инвалидитетом, као и да подржава све манифестације које пропагирају здрав стил живота. Надам се да ће ова спортска манифестација постати традиционална, јер је ово је веома добар начин за афирмацију способности деце са посебним потребама. – рекао је Милан Ђукић и прогласио манифестацију отвореном.

Манифестацију „Спортске игре за децу са инвалидитетом“ која се одржава по први пут, а која ће трајати до 7. новембра у Београду, Новом Саду и Косовској Митровици, иницирала је позната каратисткиња Тања Петровић, а подржли су је и истакнути новосадски спортисти и ученици ШОСО „Милан Петровић“ који ће у наредним данима кроз спортске, забавне, културне, хуманитарне и едукативне активности промовисати активно учешће особа са инвалидитетом у свим сегментима спортског и културног живота.

Нови Сад, 3. новембар 2010. године