Čitaj mi

PRVE SPORTSKE IGRE ZA DECU SA INVALIDITETOM

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić svečano je otvorio manifestaciju „Sportske igre za decu sa invaliditetom“ u Novom Sadu, koja će biti održana u okviru projekta „Best woman championship“.

- Sport je značajan za svu decu, a posebno za decu sa posebnim potrebama, jer između ostalog, sport pomaže socijalizaciji mališana sa različitim oblicima invaliditeta. Grad Novi Sad će i u budućnosti nastaviti aktivno da radi na unapređivanju uslova za treniranje i bavljenje sportom osoba sa invaliditetom, kao i da podržava sve manifestacije koje propagiraju zdrav stil života. Nadam se da će ova sportska manifestacija postati tradicionalna, jer je ovo je veoma dobar način za afirmaciju sposobnosti dece sa posebnim potrebama. – rekao je Milan Đukić i proglasio manifestaciju otvorenom.

Manifestaciju „Sportske igre za decu sa invaliditetom“ koja se održava po prvi put, a koja će trajati do 7. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Kosovskoj Mitrovici, inicirala je poznata karatistkinja Tanja Petrović, a podržli su je i istaknuti novosadski sportisti i učenici ŠOSO „Milan Petrović“ koji će u narednim danima kroz sportske, zabavne, kulturne, humanitarne i edukativne aktivnosti promovisati aktivno učešće osoba sa invaliditetom u svim segmentima sportskog i kulturnog života.

Novi Sad, 3. novembar 2010. godine