Читај ми

ПРВАКИЊЕ ДРЖАВЕ У ВАТЕРПОЛУ НА ПРИЈЕМУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примиo je данас, у Градској кући шампионке државе у ватерполу, женски сениорски тим Ватерполо клуба „Војводина“. Оне су другу годину заредом победнице Купа Републике Србије и Првенства Републике Србије, а у Регионалној Дунав лиги у конкуренцији екипа из Мађарске, Румуније, Словачке, Хрватске и Србије освојиле су треће место.
Честитајући им успех, Огњен Цвјетићанин је истакао да двострука титула првака коју су сениорке „Војводине“ поново освојиле има велики значај за њих, њихов клуб, али и за Град и изразио задовољство што је Градска кућа све чешће место сусрета са успешним спортистима који живе и тренирају у Новом Саду.
- Спортско друштво „Војводина“ бележи велики скок у резултатима које постижу на многим такмичењима у различитим спортским дисциплинама и категоријама. Тај успех је велика част за Нови Сад који ови спортисти на најбољи начин представљају, али он подразумева и одговорност да сносимо трошкове како логистичке, тако и оне који су неопходни за такмичарске и тренажне процесе. Увек ћемо се трудити да у складу са могућностима одговоримо на њихове захтеве и да их подржимо онолико колико они то заслужују - изјавио је Огњен Цвјетићанин.
Директор ВК „Војводина“ Марко Ћук се захвалио на пријему истакавши да сениорке актуелним успехом исписују историју клуба.
- Рад са женском секцијом је почео 2012. године и данас већина девојака у екипи долази из наше школице ватерпола. Освојивши другу годину за редом и Куп и Првенство Србије, оне су одбраниле титулу и потврдиле свој квалитет. Морам да кажем да комплетно функционисање клуба не би било могуће без подршке Града који нам помаже кроз различите програме и омогућава тренирање на базенима спортских центара „Слана бара“, „Војводина“ и „Сајмиште“ а то је велика ствар и изузетна ситуација за ватерполо. На нама је да покушамо да ове резултате поновимо и у наредним сезонама - истакао је Марко Ћук.
Нови Сад, 30. мај 2022. године