Čitaj mi

PRVAKINЈE DRŽAVE U VATERPOLU NA PRIJEMU U GRADSKOJ KUĆI

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je danas, u Gradskoj kući šampionke države u vaterpolu, ženski seniorski tim Vaterpolo kluba „Vojvodina“. One su drugu godinu zaredom pobednice Kupa Republike Srbije i Prvenstva Republike Srbije, a u Regionalnoj Dunav ligi u konkurenciji ekipa iz Mađarske, Rumunije, Slovačke, Hrvatske i Srbije osvojile su treće mesto.
Čestitajući im uspeh, Ognjen Cvjetićanin je istakao da dvostruka titula prvaka koju su seniorke „Vojvodine“ ponovo osvojile ima veliki značaj za njih, njihov klub, ali i za Grad i izrazio zadovolјstvo što je Gradska kuća sve češće mesto susreta sa uspešnim sportistima koji žive i treniraju u Novom Sadu.
- Sportsko društvo „Vojvodina“ beleži veliki skok u rezultatima koje postižu na mnogim takmičenjima u različitim sportskim disciplinama i kategorijama. Taj uspeh je velika čast za Novi Sad koji ovi sportisti na najbolјi način predstavlјaju, ali on podrazumeva i odgovornost da snosimo troškove kako logističke, tako i one koji su neophodni za takmičarske i trenažne procese. Uvek ćemo se truditi da u skladu sa mogućnostima odgovorimo na njihove zahteve i da ih podržimo onoliko koliko oni to zaslužuju - izjavio je Ognjen Cvjetićanin.
Direktor VK „Vojvodina“ Marko Ćuk se zahvalio na prijemu istakavši da seniorke aktuelnim uspehom ispisuju istoriju kluba.
- Rad sa ženskom sekcijom je počeo 2012. godine i danas većina devojaka u ekipi dolazi iz naše školice vaterpola. Osvojivši drugu godinu za redom i Kup i Prvenstvo Srbije, one su odbranile titulu i potvrdile svoj kvalitet. Moram da kažem da kompletno funkcionisanje kluba ne bi bilo moguće bez podrške Grada koji nam pomaže kroz različite programe i omogućava treniranje na bazenima sportskih centara „Slana bara“, „Vojvodina“ i „Sajmište“ a to je velika stvar i izuzetna situacija za vaterpolo. Na nama je da pokušamo da ove rezultate ponovimo i u narednim sezonama - istakao je Marko Ćuk.
Novi Sad, 30. maj 2022. godine