Читај ми

ПРВА ГОДИШЊИЦА АСОЦИЈАЦИЈЕ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЗДРАВЉА У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват присуствовао је обележавању прве годишњице постојања Асоцијације за унапређење здравља у Новом Саду. Ово удружење је члан Националне асоцијације лечених од рака (НАЛОР) и Европске асоцијације лечених од рака.

- Осим генетике, узрок настанка малигних болести може да буде и лош начин исхране, стил живота, стрес и други фактори. Управо због тога, Асоцијација за унапређење здравља има изузетан значај како у превенцији, тако и у лечењу болесника и веома ми је драго што такво удружење постоји у Новом Саду. Град препознаје допринос Асоцијације у помоћи женама које су оболеле од рака и наставићемо да их подржавамо у тој мисији - изјавио је проф. др Золтан Хорват.

Асоцијација за унапређење здравља има за циљ превенцију хроничних незаразних болести, едукацију о штетности дуванског дима и помоћ код одвикавања од пушења, психосоцијалну подршку леченима од малигних болести и популаризацију здравих животних навика. Како би испунило циљеве Удружење организује различите активности и акције које усмеравају грађане на рано откривање и превенцију болести, као и на психосоцијалну рехабилитацију већ лечених особа. Уз подршку Градске управе за здравство реализује пројекте чији су циљеви превенција рака дојке и едукација ѕа самопреглед дојки, као и превенција рака грлића материце.

Нови Сад, 29. јул 2014. године