Читај ми

ПРОМОВИСАНИ ПОЧАСНИ ЧЛАНОВИ КЛУБА ПРИЈАТЕЉА ИНТЕРНАЦИОНАЛНЕ ПОЛИЦИЈСКЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ

Градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу данас је свечано уручена чланска карта Клуба пријатеља Интернационалне полицијске асоцијације, а исту почасну легитимацију су добили и Њ.К.В. Александар II Карађорђевић, Епископ сремски г. Василије, професор на Медицинском факултету у Новом Саду проф. др Стаменко Шушак, председник Општине Србобран Зоран Младеновић, декан Правног факултета за привреду и правосуђе проф. др Марко Царић и директор маркетинга РТВ Пинк Иван Влатковић. Ова међународна организација представља својеврсни мост професионалне сарадње и пријатељства не само међу полицијским службеницима, већ и у сарадњи са локалним самоуправама и другим друштвеним и привредним субјектима.

-Част је добити ово признање које представља још једну карику подршке и сарадње полиције и локалне самоуправе. Волео бих да полиција Србије буде што боље репрезентована, да настави да шири позитиван углед и утицај српске полиције, како у земљи тако и у свету, што и јесте мисија ИПА, и да се никада из фокуса не изгуби крајњи циљ, а то је квалитетан полицијски рад и сарадња са свим субјектима друштва како би грађани уживали у осећају сигурности и безбедности. Интернационалној полицијској асоцијацији која делује у нашој земљи желим да настави да се шири, да унапређује сарадњу и настави да тежи јединственом циљу, а то је стварање безбеднијег друштва за живот свих нас – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Интернационална полицијска асоцијација (ИПА) је струковна организација полицајаца, која окупља пола милиона чланова у преко 70 земаља света. Циљеви те организације су подстицање размене професионалног искуства, пријатељства полицајаца између земаља чланица, побољшање односа између полиције и јавног мњења, подстицање социјално-хуманитарних активности и подстицање културно-спортске сарадње полицајаца земаља чланица.

Нови Сад, 26. фебруар 2014. године