Čitaj mi

PROMOVISANI POČASNI ČLANOVI KLUBA PRIJATELJA INTERNACIONALNE POLICIJSKE ASOCIJACIJE

Gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću danas je svečano uručena članska karta Kluba prijatelja Internacionalne policijske asocijacije, a istu počasnu legitimaciju su dobili i NJ.K.V. Aleksandar II Karađorđević, Episkop sremski g. Vasilije, profesor na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu prof. dr Stamenko Šušak, predsednik Opštine Srbobran Zoran Mladenović, dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe prof. dr Marko Carić i direktor marketinga RTV Pink Ivan Vlatković. Ova međunarodna organizacija predstavlja svojevrsni most profesionalne saradnje i prijateljstva ne samo među policijskim službenicima, već i u saradnji sa lokalnim samoupravama i drugim društvenim i privrednim subjektima.

-Čast je dobiti ovo priznanje koje predstavlja još jednu kariku podrške i saradnje policije i lokalne samouprave. Voleo bih da policija Srbije bude što bolje reprezentovana, da nastavi da širi pozitivan ugled i uticaj srpske policije, kako u zemlji tako i u svetu, što i jeste misija IPA, i da se nikada iz fokusa ne izgubi krajnji cilj, a to je kvalitetan policijski rad i saradnja sa svim subjektima društva kako bi građani uživali u osećaju sigurnosti i bezbednosti. Internacionalnoj policijskoj asocijaciji koja deluje u našoj zemlji želim da nastavi da se širi, da unapređuje saradnju i nastavi da teži jedinstvenom cilju, a to je stvaranje bezbednijeg društva za život svih nas – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Internacionalna policijska asocijacija (IPA) je strukovna organizacija policajaca, koja okuplja pola miliona članova u preko 70 zemalja sveta. Ciljevi te organizacije su podsticanje razmene profesionalnog iskustva, prijateljstva policajaca između zemalja članica, poboljšanje odnosa između policije i javnog mnjenja, podsticanje socijalno-humanitarnih aktivnosti i podsticanje kulturno-sportske saradnje policajaca zemalja članica.

Novi Sad, 26. februar 2014. godine